-
مهاجرت بدون مدرک زبان با ایران فرانسمهاجرت بدون مدرک زبان | بدون مدرک زبان به انگلیس، کانادا و کشورهای دیگر مهاجرت کن مهاجرت از طریق تحصیل بدون نیاز به مدرک زبان یکی از بهترین ...
-
ایران فرانس موفق به اخذ نمایندگی از ده ها دانشگاه برتر فرانسه شد .قابل توجه علاقه مندان به اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلی و رشته های تحصیلی مختلف در کشور فرانسه به گزارش روابط عمومی مرکز ایران فرانس از دفتر منطقه ...
-
مهاجرت از طریق کار با ایران فرانسمهاجرت از طریق کار | آشنایی با محبوبترین مقصدهای مهاجرت شغلی برای ایرانیان چرا بسیاری از افراد اقدام به مهاجرت از طریق کار میکنند؟ عواملی ...
-
مهاجرت از طریق تحصیل با ایران فرانسمهاجرت از طریق تحصیل| با تحصیل در کشورهای خارجی پیشرفته، زندگی خود را متحول کنید مهاجرت از طریق تحصیل؛ بهترین روش مهاجرتی برای جوانان تحصیل ...
-
مهاجرت از طریق خرید ملک با ایران فرانسمهاجرت از طریق خرید ملک | شرایط و قوانین بهترین کشورها در سال 2023 مهاجرت با خرید ملک، یک تیر با دو نشان خرید خانه و زندگی آرام در کنار خانواده ...
-
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری با ایران فرانسمهاجرت از طریق سرمایه گذاری | با سرمایهگذاری به کشور موردعلاقه خود مهاجرت کنید مهاجرت از طریق سرمایه گذاری؛ روشی کمدردسر و محبوب بسیاری ...
مهاجرت به استرالیا با ایران فرانس
1402/5/4
روش های مهاجرت به استرالیا
مهاجرت به استرالیا | بررسی راههای مهارت و شرایط زندگی در استرالیا
مهاجرت به استرالیا برای شروع زندگی جدید
استرالیا همیشه یکی از کشورهای محبوب ایرانیان برای مهاجرت و شروع زندگی بوده است. در گذشته مسیر مهاجرت به استرالیا چندان دشوار نبود، اما در حال حاضر شرایط جدید اداره مهاجرت این مسیر را اندکی تنگتر کرده است. البته که سختتر شدن مراحل به معنای ناممکن بودن مهاجرت به این کشور نیست.
به طور کلی میتوان گفت که مهاجرت به استرالیا راهها و روشهای گوناگونی دارد. همچنین هر یک از این راهها دارای مراحل و پیشنیازهایی هستند که فرد متقاضی باید داشته باشد. متاسفانه درصد بالایی از متقاضیان به این روشها هیچ شناختی ندارند. به همین دلیل داوطلبان با اتفاق تلخ ریجکتی درخواست ویزا مواجه شده که علاوه بر زیانهای مالی، وقت و انگیزه آنها را هدر میدهد. اگر شما هم نمیخواهید جزو این افراد باشید و با موفقیت به کشور استرالیا برسید، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
شرایط اولیه برای شروع مراحل مهاجرت به استرالیا
اولین و مهمترین نکتهای که برای مهاجرت به کشور استرالیا وجود دارد، بررسی شرایط اولیه است. باید بدانید که هر یک از روشهای مهاجرت به این کشور شرایط خاص خودش را دارد، اما برخی شرطها کلی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:
•نداشتن سوء پیشینه
•وضعیت سلامت جسمانی و روانی مناسب که در تستهای پزشکی استرالیا تایید شود
•تمکن مالی کافی با توجه به روش مهاجرتی مورد نظر
•تکمیل کردن مدارک به صورت کامل و مطابق با استانداردهای سفارت استرالیا
•توانایی ذهنی برای مهاجرت و زندگی با فرهنگ و شرایط جدید
•مدرک زبان انگلیسی معتبر که برای درصد بالایی از ویزاها نیاز است
موارد بالا شرایط عمومی هستند که برای ورود به مسیر هر یک از روشهای مهاجرت به استرالیا باید داشته باشید. زمانی که چنین شرایطی در داوطلب دیده میشود، شانس موفقیت در دریافت ویزای به طور چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.
معرفی راههای متفاوت برای مهاجرت به استرالیا
دولت استرالیا برای اینکه بتواند کمبود نیروی کار، افراد متخصص در زمینههای گوناگون و میانگین سنی جمعیت کشورش را جبران کند، راههای گوناگونی را برای پذیرش مهاجرین در نظر گرفته است. همچنین در هر یک از روشهای پذیرش مهاجرین، قوانین و شرایط خاصی وجود دارد تا دولت این کشور بتواند روی وضعیت افراد خارجی کنترل کنترل داشته باشد. در نهایت راههایی برای مهاجرت به استرالیا به وجود آمده که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
•مهاجرت از طریق پیشنهاد کاری و استخدام در شرکتهای استرالیایی
•مهاجرت تحصیلی که یکی از راههای پرطرفدار است
•مهاجرت به کمک سرمایهگذاری در استرالیا
•مهاجرت با روابط خانوادگی و ازدواج
•مهاجرت از طریق پناهندگی
دولت استرالیا برای روشهای پذیرش مهاجرین ویزاهای گوناگونی را در نظر گرفته است. به همین دلیل در هر کدام از آنها ویزاهای مختلفی را میبینیم که از نظر مدت زمان صدور، مدت زمان اجازه اقامت، همراهان و دیگر موارد اینچنینی با یکدیگر تفاوتهایی دارند.
مهاجرت کاری
زمانی که کشور استرالیا کمبود شدیدی به نیروی کار متخصص دارد و اقتصاد یا صنعتش به چنین افرادی نیازمند است، شرایط ایدهآلی برای مهاجرت کاری به این کشور به وجود میآید. طبق آمارهایی که ABS اعلام کرده است، نرخ بیکاری در استرالیا کمتر از 5.6 درصد بوده و به صورت میانگین افراد در این کشور حدود 35 دلار درآمد دارند.
چنین ارقامی به وضوح نشان میدهند که استرالیا برای مهاجرت کاری یک گزینه کاملا مناسب است. البته که برای انجام این کار، نیاز به مدرک تحصیلی، سابقه کار قابل قبول، شرایط جسمی و روحی برای کار، مدرک زبان دارید و باید بین 18 تا 45 سال سن داشته باشید. همچنین استرالیا برای مهاجرت کاری حدود 10 ویزا دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
ویزاهای کاری استرالیا که باید بشناسید
اول از همه باید بگوییم که ویزاهای کاری استرالیا به دو دسته موقتی و دائم تبدیل میشوند. با اندکی توجه به این دستهبندی میفهمید که برخی از ویزاهای کار به شما اجازه اقامت دائم نمیدهند و پس از پایان قرارداد کاری باید از خاک استرالیا خارج شوید. این ویزاها عبارتند از:
•ویزای 188 کارآفرینی و سرمایهگذاری
•ویزای 476 برای افرادی که از دانشگاههای خاص فارغ التحصیل شدهاند
•ویزای 485 برای فارغ التحصیلان کلیه دانشگاههای استرالیایی
•ویزای 491 که برای ویزای تخصصی اسپانسری نقاط کم جمعیت است
در سمت دیگر، ویزاهای دائمی قرار میگیرند که اقامت دائم برای فرد متقاضی و حتی اعضای خانواده وی را به همراه دارند. البته باید توجه کنید که از موارد بالا، فقط ویزاهای 491 و 476 برای ایرانیان قابل استفاده خواهند بود. همچنین ویزاهای کاری دائم برای مهاجرت به استرالیا عبارتند از:
•ویزای تلنت (Talent) برای افراد نخبه و استعدادهای خاص
•ویزای 186 برای اقامت دائم با اسپانسر یا کارفرمای استرالیایی
•ویزای 187 در مناطق کم جمعیت که با حمایت کارفرما صادر میشود
•ویزای 189 اسکیل ورکر (Skill worker) که ویزای مهارتی مستقل است
•ویزای 190 اسکیل ورکر با اسپانسر
•ویزای 482 برای اقامت موقت
مانند ویزاهای کاری موقت استرالیا، در ویزاهای دائم نیز فقط دو ویزای 189 و 190 برای ایرانیان صادر خواهند شد. به همین دلیل اگر قصد دارید تا به صورت کاری در این کشور اقامت دائم داشته باشید، باید برای این دو ویزا درخواست بدهید.
سیستم امتیازدهی اداره مهاجرت استرالیا برای ویزای کاری
اگر قصد دارید که برای مهاجرت به استرالیا با ویزای 189، 190 . 491 اقدام کنید، باید سیستم امتیازدهی اداره مهاجرت استرالیا را بشناسید. در این سیستم پرونده متقاضیان با توجه به پارامترهای گوناگون امتیازدهی خواهد شد. زمانی که داوطلب بتواند از 100 امتیاز کل، حداقل 65 امتیاز به دست بیاورد، با وجود سایر شرایط موفق به دریافت ویزای کاری کشور استرالیا خواهد شد.
در سیستم امتیازدهی پارامترهایی مانند سن، داشتن دعوتنامه معتبر، میزان سابقه کاری، سطح تحصیلات، نمره و نوع مدرک زبان انگلیسی، سرمایه و دیگر موارد این چنینی مورد بررسی قرار میگیرند. همچنین برای امتیازدهی به این پارامترها الگوهای ثابتی وجود دارد. برای مثال متقاضیان دارای سن 18 تا 24 سال 25 امتیاز میگیرند، در صورتی که افراد 45 تا 49 سال هیچ امتیازی دریافت نخواهند کرد.
مهاجرت تحصیلی
بدون شک یکی از محبوبترین راههایی که برای مهاجرت به استرالیا استفاده میشود، مهاجرت از راه تحصیل است. در کشور استرالیا حدود 100 دانشگاه وجود دارد که تعدادی از آنها در لیست 100 دانشگاه برتر از نظر رتبهبندی QS قرار گرفتهاند. همین موضوع کافیست که وضعیت ایدهآل کشور استرالیا برای تحصیلات آکادمیک را نشان میدهد.
البته که تحصیل در استرالیا برای مهاجرین مزایای دیگری را نیز به همراه خواهد داشت. برای مثال افرادی که از دانشگاههای استرالیایی فارغ التحصیل میشوند، مدرک بین المللی معتبری به دست میآورند. همچنین در هنگام تحصیل از امکانات گوناگون و کمک هزینههای دولت استرالیا بهرهمند خواهند شد. ناگفته نماند که طی شرایطی خاص، دانشجویان خارجی پس از پایان تحصیل موفق به دریافت اقامت دائم کشور استرالیا میشوند.
بررسی شرایط اولیه داوطلب برای دریافت پذیرش
اولین قدمی که برای دریافت ویزای تحصیلی و مهاجرت به استرالیا باید بردارید، دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور است. دانشگاهها برای اینکه بتوانند دانشجویان را پذیرش کنند، شرایطی را در نظر گرفتهاند. این شرایط عبارتند از:
•نمره مدرک آیلتس حداقل 5.5 که در صورت کسب نمره کمتر دانشجو باید در دوره آموزش زبان شرکت کند
•ارائه تمکن مالی برای هزینههای یک سال اقامت در استرالیا که طبق قوانین سال 2022 میلادی بین 62000 تا 72000 دلار استرالیا است
•سوابق تحصیلی مناسب
•سلامت جسمی و روانی
داوطلبانی که شرایط اولیه دریافت پذیرش را دارند، میتوانند که خود را برای ورود به این مسیر آماده شوند. البته که دولت استرالیا برای پذیرش مهاجرین تحصیلی ویزاهای گوناگونی را تعیین کرده که هر کدام شرایط خاص خودشان را دارند.
انواع ویزای تحصیلی استرالیا
کشور استرالیا برای صدور ویزاهای تحصیلی سقف زمانی 5 ساله را در نظر گرفته است. همچنین ویزاهای تحصیلی 3 ساب کلاس و دستهبندی اصلی دارند که با توجه به نوع متقاضی و شرایط تحصیلی متفاوت خواهند بود. همچنین این 3 ساب کلاس ویزای اصلی به شرح زیر هستند:
•ویزای دانشجویی و دانش آموزی ساب کلاس 500
•ویزای گاردین ساب کلاس 590 (Guardian Visa)
•ویزای مخصوص یادگیری مهارتهای شغلی حرفه با ساب کلاس 407
جالب است بدانید که مدت 5 ساله ویزاهای تحصیلی استرالیا امکان تمدید نیز دارد. همچنین برای اینکه مراحل صدور ویزا برای متقاضی آغاز شود، ثبت نام در یکی از مراکز آموزشی یا دانشگاههای استرالیا ضروری است. به همین دلیل باید مدارک لازم ثبت نام را در هنگام ثبت درخواست ویزا ارسال کنید.
هزینه تحصیل در استرالیا چقدر است؟
یکی از بزرگترین دغدغههایی که در ذهن داوطلبان مهاجرت تحصیلی به استرالیا وجود دارد، هزینههای این روش است. هزینههای تحصیل در استرالیا با توجه به شهر محل زندگی، مدت زمان اقامت، مقطع تحصیلی، نوع مرکز آموزشی و رشته تحصیلی متفاوت خواهد بود. همچنین هزینههایی که بابت زندگی روزمره هنگام تحصیل میپردازید، با توجه به سبک زندگی با تفاوتهایی همراه است. به طور کلی هزینههایی که بابت هزینههای تحصیل خود بپردازید، به شرح زیر است:
•مقطع راهنمایی: 8000 تا 30000 دلار استرالیا
•هنرستانها و مراکز آموزشی فنی و حرفهای: 4000 تا 23000 دلار استرالیا
•مقطع کارشناسی: 15000 تا 35000 دلار استرالیا
•مقطع کارشناسی ارشد: 20000 تا 40000 دلار استرالیا
•دکترا تخصصی: 20000 تا 40000 دلار استرالیا
•دورههای آموزش زبان برای متقاضیانی که نمره آیلتس کمی دارند: 300 دلار در هفته
مبالغی که در بالا ذکر شدند، میانگین هزینههای سالیانه تحصیل در استرالیا هستند. به همین دلیل هزینهای که باید برای مهاجرت به استرالیا بپردازید، با توجه بیشتر شدن دوره تحصیلی افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین به چنین هزینههایی مواردی چون خرید کتاب، لباس فرم و... اضافه میشود.
مدارک مورد نیاز دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی استرالیا
اگر بخواهیم که مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا را معرفی کنیم، با از دو بٌعد مختلف به این موضوع بپردازیم. در بعد اول مدارکی مانند آخرین مدرک تحصیلی، ریز نمرات، پاسپورت، انگیزه نامه، رزومه، گواهی تمکن مالی و سایر مدارکی است که دانشگاه به آن نیاز دارد. اما در بٌعد دیگر مدارک مورد نیاز سفارت برای صدور ویزای تحصیلی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:
•پاسپورت معتبر به همراه کپی
•بیانیه ورود موقت GTE
•گواهی الکترونیکی تایید ثبت نام دانشگاه (eCoE)
•مدرک بین المللی زبان انگلیسی معتبر
•بیمه درمانی مورد تایید سفارت
•گواهی عدم سوء پیشینه
•تمکن مالی که طبق قوانین سال 2022 حدود 18610 دلار استرالیا به اضافه هزینه تحصیل است
توجه داشته باشید که تکمیل کردن مدرک در مراحل دریافت ویزا و مهاجرت به استرالیا بسیار مهم است. متاسفانه متقاضیان زیادی به این موضوع توجه نمیکنند و به خاطر نقص مدارک با ریجکتی درخواست ویزای خود مواجه میشوند. به همین دلیل برای اینکه به موفقیت برسید، مدارک خود را به صورت کامل با ترجمه رسمی جمعآوری کنید.
امکان کار هنگام تحصیل در استرالیا
بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به استرالیا را دارند، برای تامین هزینههای زندگی و کار در هنگام تحصیل نگران هستند. باید بگوییم که از لحظه صدور ویزا، برای متقاضی مجوز کار هم صادر خواهد شد. به طور کلی دانشجویان بالای 18 سال میتوانند که در هر هفته به مدت 40 ساعت کار کنند. همچنین در تعطیلات بین ترمی یا مناسبی دانشجو اجازه کار به شکل تمام وقت را خواهد داشت. ناگفته نماند که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا که به شکل تحقیقاتی تحصیل میکنند. برای کار در هنگام تحصیل هیچ گونه محدودیتی نخواهند داشت.
سرمایهگذاری در استرالیا برای مهاجرت
متقاضیانی که سرمایه قابل توجه یا کسب و کار پررونقی دارند، برای مهاجرت به استرالیا میتوانند که از روش سرمایهگذاری در این کشور استفاده کنند. همچنین زمانی که چند مرحله دریافت ویزا با روش سرمایهگذاری طی شوند، فرد متقاضی به همراه خانواده خود به اقامت دائم کشور استرالیا میرسد.
بدیهی است که مهاجرت به استرالیا با روش سرمایهگذاری مزایای زیادی به همراه دارد. اولین و بزرگترین مزیت این روش، دریافت پاسپورت استرالیایی و اقامت این کشور طی مدت سه سال است که بازه زمانی کوتاهی محسوب میشود. همچنین متقاضیان این روش نیازی به موفقیت در آزمون زبان انگلیسی ندارند و پس از ورود به استرالیا خدماتی مانند بیمه خصوصی را دریافت میکنند.
ویزاهای استرالیا ویژه سرمایهگذاران خارجی
زمانی که قرار است فردی با سرمایه نسبتا زیادی در یک کشور خارجی سرمایهگذاری کند، قطعا با نگرانیهای زیادی همراه است. همچنین کشور مقصد نیز برای کنترل وضعیت اقتصادی و جلوگیری از اقدامات غیرقانونی با چالشهایی دست و پنجه نرم میکند. به همین دلیل ویزاهای مختلفی برای سرمایهگذاران خارجی در نظر گرفته شده تا به این چالشها و نگرانیها پایان داده شود.
هر یک از ویزاهای سرمایهگذاری استرالیا دارای محدودیتهایی از نظر میزان سرمایه اولیه و نوع سرمایهگذاری هستند. به همین دلیل اگر قصد دارید که روش سرمایهگذاری را برای مهاجرت به استرالیا انتخاب کنید، بهتر است که ویزاهای این روش را بهتر بشناسید. البته که در این بخش از مطلب ویزاهای سرمایهگذاری استرالیا را به طور کامل معرفی خواهیم کرد.
ویزا برای سرمایهگذاری کوتاه مدت یا ساب کلاس 188
ساب کلاس 188 که ویژه سرمایهگذاری در کشور استرالیا است، یک نوع ویزای کوتاه مدت محسوب میشود. با وجود این ویزا افرادی که صاحب کسب و کارهای بزرگی هستند و سابقه طولانی در زمینه مدیریت دارند. همچنین برای استفاده از این ویزا برای سرمایهگذاری در استرالیا، به حدود 800.000 سرمایه اولیه نیاز است. البته افراد بدون سابقه کاری طولانی، باید مبلغ بیشتری را به عنوان سرمایه اولیه در نظر بگیرند.
در ساب کلاس 188 دو نوع ویزا وجود دارد که برای سرمایهگذاری در استرالیا کاربردی خواهد بود. مورد اول که سرمایهگذاری تجاری و نوآوری محسوب میشود، سرمایهگذار به 2.5 میلیون دلار استرالیا دارایی طی 2 سال گذشته قبل از درخواست ویزا نیاز دارد. همچنین دریافت امتیاز 65 در سیستم امتیازدهی برای کسب ویزای تجاری ساب کلاس 188 نیاز است.
در نوع دیگر ویزا که با نام ویزای تجاری ویژه شناخته میشود، دارایی مورد نیاز برای دریافت ویزا به 5 میلیون دلار استرالیا افزایش پیدا میکند. همچنین این ویزای تجاری ویژه، بدون محدودیت سنی است؛ زیرا در ویزای تجاری عادی افراد بالای 55 سال برای دریافت ویزا شرایط سختتری دارند. ناگفته نماند که در این روش نیازی به کسب امتیاز نیست. در دو حالت ویزای تجاری ساب کلاس 188 مدت ویزا 5 سال است و پس از 3 سال میتوان برای دریافت اقامت دائم اقدام کرد.
ویزای سرمایهگذاری دائم ساب کلاس 888
همانطور که در بخش قبلی مطلب گفته شد، ویزای 188 موقتی است و اجازه اقامت دائم فرد را نمیدهد. پس از سال 2021 قوانین جدیدی تعریف شدند تا دارندگان ویزای 188 با ثبت درخواست ویزای 888 بتوانند که ویزای دائم سرمایهگذاری در استرالیا را بگیرند. البته برای اینکه ویزای 888 را پس از ویزای 188 به دست بیاورید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
•استخدام دو کارمند در سال دوم شروع کسب و کار
•وارد کردن سرمایه حدود 200.000 دلار در سال دوم
•حداقل 40 روز اقامت در سال در استرالیا
•گذشت حداقل 2 سال از زمان شروع کسب و کار و مدیریت داوطلب
متقاضیانی که شرایط بالا را داشته باشند، پس از گذشت سه سال از زمان دریافت ویزای 188 میتوانند برای دریافت ویزای 888 اقدام کنند. همچنین داشتن سایر شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم برای متقاضی ضروری خواهد بود.
نحوه سرمایهگذاری برای مهاجرت به استرالیا
جالب است بدانید که برای سرمایهگذاری در استرالیا صرفا راه اندازی کسب و کار و مدیریت آن کافی نیست. دولت استرالیا از سال 2021 قوانین را ایجاد کرده که نحوه سرمایهگذاری افرادی خارجی را در کشورش به طور کامل مشخص میکند. در این قوانین سرمایه متقاضی به چند بخش مختلف تقسیم شده و هر بخش در قسمت خاصی از سیستم اقتصادی استرالیا سرمایهگذاری میشود.
بخش اول که بزرگترین قسمت است و 50 درصد از سرمایه کلی متقاضی را تشکیل میدهد، باید به صورت متوازن در استرالیا سرمایهگذاری شود. در بخش دوم که 30 درصد از سرمایه اولیه فرد قرار میگیرد، شرکتهای کوچک و تازه تاسیس استرالیایی سهم خواهند داشت. در 20 درصد باقی نیز باید سرمایه خود را برای سرمایهگذاریهای پر ریسک آماده کنید.
دریافت ویزای سرمایهگذاری ویزا چقدر زمان میبرد؟
برخلاف کشورهای کانادا و آمریکا که برای صدور ویزای سرمایهگذاری زمان زیادی نیاز دارند، برای مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایهگذاری زمان زیادی نیاز نخواهید داشت. به طور کلی اولین مرحله برای این روش آماده سازی مدارک مالی و هویتی فرد است که در حالت عادی حدود 1 ماه زمان نیاز دارد. پس از ارائه مدارک به سفارت و ثبت درخواست ویزای سرمایهگذاری، باید تقریبا 2 سال منتظر بمانید.
توجه داشته باشید که زمانهای اعلام شده تقریبی بوده و ممکن است که در شرایط گوناگون تغییر کند. همچنین برخی از متقاضیان با انجام اشتباهاتی باعث بیشتر شدن این بازه زمانی میشوند. به همین دلیل باید در این مسیر محتاطانه گام بردارید تا در زمان کمتری به ویزای سرمایهگذاری خود برسید.
چه میزان دارایی برای حق شهروندی استرالیا نیاز است؟
اول از همه باید بگوییم که هیچ راه مستقیمی برای دریافت حق شهروندی استرالیا با استفاده از سرمایهگذاری وجود ندارد. به همین دلیل در ابتدا باید با سرمایه به صورت موقت به خاک استرالیا وارد شد و پس از طی کردن مراحل قانونی به حق شهروندی و اقامت دائم این کشور رسید.
در روش اول، متقاضی با 2.5 میلیون دلار استرالیا دارایی خاص مانند ملک، سهام و... داشته باشد. همچنین با این روش باید به سرمایهگذاری 1.5 میلیون دلاری در استرالیا فکر کنید. اگر دارایی زیادی دارید و با ریسکهای سرمایهگذاری کاملا آشنا هستید، با ورود سرمایه 5 میلیون دلاری به حق شهروندی استرالیا میرسید. با توجه این ارقام روشن است که حق شهروندی استرالیا حدود 2.5 تا 5 میلیون دلار استرالیا سرمایه خاص نیاز دارد.
مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ فرزندان و روابط خانوادگی
تغییرات سیاستهای دولت استرالیا در سال 2021-2020 باعث شده که مهاجرت به استرالیا از طریق روابط خانوادگی به روش ایدهآلی تبدیل شود. در این بازه زمانی حدود 75 هزار ویزای خانوادگی برای مهاجرین صادر شد که نسبت به سالهای گذشته افزایش دو برابری داشته است. به همین دلیل اگر در استرالیا اقامت دارید، میتوانید والدین خود را به این کشور بیاورید.
البته که ویزاهای خانوادگی توسط دولت استرالیا برای حمایت از بنیان خانوادهها طراحی شدهاند، اما دارای شرایط خاص و ساب کلاسهای گوناگون هستند. برای ازدواج مهاجرین با شهروندان استرالیایی نیز قوانین جداگانهای در نظر گرفته شده که در ادامه این بخش از مطلب به معرفی آنها میپردازیم.
انواع ویزای خانوادگی برای والدین در استرالیا
افرادی که در خاک استرالیا اقامت دارند و دارای حق شهروندی این کشور هستند، سه ساب کلاس ویزای گوناگون برای والدین در اختیار خواهد داشت. متقاضی با توجه به شرایط اقامتی خود و وضعیت والدین، میتواند که در هر یک از ساب کلاسها درخواست خود را ثبت کند.
دولت استرالیا برای ساب کلاسهای ویزای خانوادگی ویژگیهای متفاوتی را در نظر گرفته است. برای مثال والدین با توجه به نوع ساب کلاس ویزایی که دریافت میکنند، از برخی خدمات خاص در کشور استرالیا بهرهمند خواهند شد. به همین دلیل باید به نوع ساب کلاس ویزا در هنگام ثبت درخواست دقت کرد تا هنگام اقامت مشکلی برای والدین متقاضی ایجاد نشود.
Parent visa 103
ویزای والدین ساب کلاس 103 برای مهاجرت به استرالیا به صورت خانوادگی یک گزینه بسیار ایدهآل محسوب میشود؛ زیرا به والدین متقاضی اجازه اقامت دائم در این کشور را میدهد. در این ساب کلاس، افرادی که دارای شرایط اقامت در نیوزلند هستند، اجازه اقامت داده خواهد شد. همچنین این ویزا ویژگیهای جالبی دارد که به شرح زیر هستند:
•در ساب کلاس 103 والدین اجازه کار و حتی تحصیل را خواهند داشت
•برای ویزای ساب کلاس 103 هیچ گونه محدودیتی برای ورود و خروج یا اقامت وجود ندارد
•در شرایطی خاص، با ویزای والدین 103 ورود سایر اعضای خانواده به استرالیا امکانپذیر است
توجه داشته باشید که فرد اسپانسر برای ارسال درخواست ویزای ساب کلاس 103 والدین باید مدارک اقامت دائم PR استرالیای خود را ارائه دهد. پس از تکمیل مدارک و ارسال درخواست نیز ویزای 5 ساله برای والدین وی صادر خواهد شد.
Contributory Parent visa 143
اگر پس از مهاجرت به استرالیا میخواهید والدین خود را به همراه داشته باشید، میتوانید از ساب کلاس 143 کمک بگیرید. در این ساب کلاس شرایط اولیه شبیه به ساب کلاس 103 است، یعنی افراد دارای شرایط اقامت در نیوزلند امکان ارسال درخواست برای این نوع ویزا را دارند. همچنین مزایایی که برای ویزای 103 معرفی شدند، در ساب کلاس 143 نیز کاملا در دسترس هستند.
باید بدانید که شرایط اولیه مانند 18 سال تمام سن فرد اسپانسر و توانایی حمایت مالی برای ساب کلاس 143 وجود دارد. علاوه بر این شرایط گفته شده، باید مبلغی در حدود 47800 دلار استرالیا برای درخواست ویزای والدین بپردازید که امکان پرداخت در دو قسط را دارد. ناگفته نماند که هزینههای دیگری بابت خدمات سنجش سلامت، انگشتنگاری و کیس اضافی پرونده دریافت خواهد شد.
Contributory Parent (Temporary) Visa 173
برخی مواقع که متقاضی توانایی اقامت دائم نزد فرزندان مقیم استرالیا خودش را ندارد، باید از ساب کلاس ویزای والدین 173 کمک بگیرد. در این ساب کلاس دیگر اجازه اقامت دائم به والدین داده نخواهد شد. همچنین خدمات ارائه شده به این دسته از متقاضیان نیز محدود میشود. برای مثال در این ساب کلاس دیگر امکان تحصیل یا کار برای والدین وجود نخواهد داشت.
شاید در نگاه اول مزایای کمتر ساب کلاس 173 این ساب کلاس را به گزینه نامناسبی برای اقامت والدین تبدیل کند. اما شرایط سادهتر و مدت زمان صدور ویزای کمتر برای این ساب کلاب اندکی کمبود مزایا را جبران خواهد کرد. البته که در این ساب کلاس به والدین اجازه اقامت دو ساله داده میشود که برای دیدارهای خانوادگی یا شرکت در مراسمات خاص کافی است.
مزیت مهم دریافت ویزای خانوادگی برای والدین
یکی از بزرگترین مزایایی که ویزاهای والدین دارند، امکان استفاده از خدمات پزشکی رایگان است. با وجود این مزیت مهم، والدین در هنگام اقامت کنار فرزندانشان دیگر نگرانی بابت مسائل پزشکی و مراقبتی خود نخواهند داشت. همچنین این مزیت برای والدین سالمند امتیازی ارزشمندی خواهد بود. البته باید بدانید که در برخی ویزاها از متقاضی ضمانت دریافت میشود تا از خدمات پزشکی رایگان سوء استفاده نکند. به همین دلیل باید در هنگام استفاده از این خدمات رایگان هوشمندانهتر رفتار کرد.
مهاجرت به استرالیا با ویزای ازدواج
اگر در هنگام اقامت موقت در استرالیا یا حتی در کشور خودتان با یکی از شهروندان استرالیا ازدواج کنید، میتوانید همراه همسرتان در این کشور به زندگی خود ادامه دهید. البته که مانند سایر روشهای موجود برای مهاجرت به استرالیا، این روش نیز دارای شرایط و قوانین منحصر به فرد است. همچنین ساب کلاسهای ویزای متفاوتی برای مهاجرت با ازدواج وجود دارد که عبارتند از:
•ساب کلاس 300 برای ازدواج دائم
•ساب کلاس 820 برای پارتنر موقت
•ساب کلاس 801 برای پارتنر دائم
با اندکی دقت به اسامی این ساب کلاسها میفهمید که هر کدام از آنها برای چه متقاضیانی مناسب هستند. بدیهی است که هر یک از ساب کلاسها برای فرد متقاضی شرایط متفاوتی را ایجاد میکنند. به همین دلیل برای اینکه همسرتان را بدون مشکل به استرالیا ببرید، وضعیت رابطه خود را با قوانین مربوط به هر ساب کلاس مورد بررسی دقیق قرار دهید.
آیا مهاجرت با استرالیا با روش پناهندگی منطقی است؟
در گذشته یکی از رایجترین راههای که برای مهاجرت به استرالیا انتخاب میشد، اما در حال حاضر این روش چندان قابل اطمینان نیست؛ زیرا کشور استرالیا قوانین سختگیرانهای را برای پناهجویان در نظر گرفته است. البته باز هم دولت استرالیا برای اهداف بشر دوستانه 8 نوع ویزای پناهندگی ایجاد کرده که هر کدام برای دسته خاصی از افراد مناسب هستند.
باید توجه داشته باشید که شانس موفقیت در دریافت اقامت استرالیا بسیار پایین است. به طوری که در سالهای گذشته فقط حدود 20 درصد از درخواستهای پناهندگی در استرالیا موفق آمیز بوده که رقم ناچیزی محسوب میشود. همچنین ویزای پناهندگی استرالیا محدودیتهای زیادی برای استفاده از خدمات گوناگون در این کشور دارد.
بررسی شرایط زندگی در کشور استرالیا پس از مهاجرت
بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت به استرالیا را دارند، نسبت به شرایط زندگی در این کشور شناخت زیادی ندارند. به همین دلیل پس از ورود به خاک استرالیا و مدت کوتاهی زندگی در استرالیا با مشکلاتی مواجه میشوند که شاید آنها از ادامه این مسیر منصرف کنند.
اول از همه باید بگوییم که استرالیا یکی از کشورهای برتر دنیا محسوب میشود که در زمینههای گوناگون وضعیت مناسبی دارد. البته برای اینکه شناخت بیشتری نسبت به شرایط زندگی در این کشور داشته باشید، در ادامه این موضوع را از ابعاد گوناگون بررسی خواهیم کرد.
میزان درآمد سالانه
اولین موضوعی که در مورد شرایط زندگی در استرالیا وجود دارد، میزان درآمد مردم این کشور است. طبق آمارهای به دست آمده، در 12 ماه گذشته میانگین درآمد در استرالیا حدود 2.6 درصد افزایش داشته است که بهبود نسبی محسوب میشود. البته که میزان درآمد افراد با توجه به نوع شغل، میزان سابقه کاری، شهر محل سکونت و میزان تحصیلات اندکی متفاوت خواهد بود.
به طور کلی میتوان گفت که میانگین درآمد روزانه هر فرد در استرالیا 34 دلار است. همچنین با توجه به آمارهای کلی، مردم این کشور سالانه بین 23000 تا 405000 دلار استرالیا درآمد خواهند داشت. البته که درآمدهای زیر 25000 دلار برای سبک زندگی اقتصادی و دانشجویی به همراه بورسیه تحصیلی کافی است، اما برای خانوادهها باید به فکر درآمدهای سالانه بالا 72000 دلار استرالیا بود.
وضعیت اجتماعی و فرهنگی
دین رسمی مردم استرالیا مسیحیت است و به همین دلیل این کشور از نظر مذهبی شباهتهای زیادی به سایر کشورهای مسیحی دنیا دارد. مردم استرالیا به پیشرفتهای کشور خود بسیار افتخار میکنند، اما از طرف دیگر با دیگر انسانها خودمانی یا فروتن هستند. به همین دلیل در هنگام مهاجرت به استرالیا نیازی نیست که خیلی نگران موضوعات نژادپرستانه باشید. از نظر فرهنگ غذا، آداب معاشرت، ارتباطات خانوادگی و عاطفی، تفریحات و سبک میهمانیها نیز استرالیا شباهت زیادی به اروپا و آمریکای شمالی دارد.
شرایط و امکانات تحصیل برای کودکان و نوجوانان
بدون شک استرالیا بهترین شرایط ممکن را برای تحصیل دانشجویان و دانش آموزان فراهم میکند. به همین دلیل اگر میخواهید که به همراه فرزندان خود به این کشور مهاجرت کنید، نیازی نیست که نگران وضعیت تحصیلی آنها باشید. در خاک استرالیا تنوع بالایی از مدارس و دانشگاهها وجود دارد که از آخرین متدهای روز دنیا برای تعلیم و تربیت دانش آموزان و دانشجویان استفاده میکنند. همچنین تنوع بالا برای انتخاب رشته وجود دارد و دانشجویان پس از تحصیل به سادگی وارد بازار کار خواهند شد.
بازار کار برای مهاجرین
همانطور که در بخش ابتدایی مطلب گفته شد، طبق آمارها نرخ بیکاری در استرالیا زیر 5.6 درصد است. با وجود چنین آمار ایدهآلی، مهاجران برای ورود به بازار کار مشکل چندانی نخواهند داشت. البته که این بازار کار قوی فقط در دسترس مهاجرین قانونی خواهد بود.
هنگامی که روش تحصیلی را برای مهاجرت به استرالیا انتخاب میکنید، در هنگام تحصیل کارهای گوناگونی مانند صندوقداری، رانندگی در سرویسهای تاکسی اینترنتی، خدمات رستوران، فروشندگی و... به شکل پاره وقت در دسترس هستند. پس از پایان تحصیلات نیز با توجه به رشته مورد نظر وارد مشاغل با سطح درآمد بیشتری میشوید. بدیهی است که سایر روشهای مهاجرتی مانند مهاجرت کاری یا سرمایهگذاری شرایط بهتری از نظر وضعیت شغلی دارند.
زیرساختهای اقتصادی
براساس آمارهای موجود، استرالیا یکی از کشورهای موفق دنیا در زمینه اقتصاد محسوب میشود. این کشور از راههای گوناگونی مانند جذب توریست و صادرات محصولات کشاورزی درآمدزایی میکند. همچنین ارزش نسبتا بالای ارز رسمی استرالیا که 0.74 دلار آمریکا است، توان اقتصادی بالای این کشور را نشان میدهد. ناگفته نماند که استرالیا از نظر پایداری اقتصادی وضعیت مناسبی را برای مهاجرین ایجاد خواهد کرد. مهاجرین سرمایهگذار نیز میتوانند از این اقتصاد پایدار برای رشد سرمایه خود استفاده کنند.
هزینههای زندگی در استرالیا
یکی از مهمترین مسائلی که برای مهاجرت به استرالیا باید در ذهن داشته باشید، تخمین هزینههای زندگی در این کشور است. متاسفانه درصد زیادی از مهاجرین در کنترل هزینههای زندگی به خوبی عمل نمیکنند. به همین دلیل پس از مدت کوتاهی مجبور میشوند که به کشور بازگردند. اگر شما هم میخواهید که پس از مهاجرت با چنین مشکلات مالی نگران کنندهای مواجه نشوید، باید نسبت به هزینههای حدودی زندگی در استرالیا شناخت کافی داشته باشید.
اجاره یا خرید خانه
با قاطعیت میتوان گفت که یکی از عمدهترین هزینههای زندگی پس از مهاجرت به استرالیا تهیه محل اقامت است. در صورتی که بخواهید یک آپارتمان یک خوابه برای زندگی اجاره کنید، با توجه به فاصله از مرکز شهر و وضعیت خانه باید مبلغی حدود 800 تا 2500 دلار استرالیا بپردازید. همچنین این مبلغ برای خانه سه خوابه به 1200 تا 4000 دلار استرالیا در ماه میرسد.
اگر بتوانید که شغل با درآمد ایدهآلی به دست بیاورید، برای خرید خانه مشکل چندانی نخواهید داشت. به طور کلی واحدهای آپارتمانی در شهرهای بزرگ بین 400 تا 800 دلار استرالیا به ازای هر متر قیمت دارند. البته که برای خرید خانههای ویلایی باید سرمایه بیشتری در نظر بگیرید؛ زیرا خرید خانه با بنای 100 متری و زمین 200 متری حدود 500000 دلار استرالیا هزینه روی دوش شما میگذارد.
خرید خودرو و سیستم حمل و نقل عمومی
خرید خودرو در هنگام تحصیل شاید اندکی منطقی به نظر نرسد؛ زیرا خرید بنزین 1.5 دلار استرالیا به ازای هر لیتر هزینه نسبتا سنگینی محسوب میشود. البته که برای خانوادهها شرایط اندکی متفاوت خواهد بود و ممکن است جابهجایی اعضای خانواده را هزینهبر و سختتر کند. برای مثال تاکسی برای هر کیلومتر حدود 3 دلار دریافت میکند و بلیط یک مسیره اتوبوس و قطار هم 3 تا 5 دلار استرالیا قیمت دارد.
اول از همه باید بگوییم که خرید خودرو در استرالیا کار چندان سختی نیست. به طوری که با پرداخت 10000 دلار میتوان یک خودروی آلمانی 10 ساله را با کارکرد پایین را خریداری کرد. همچنین هزینه نگهداری از خودرو حدود 700 دلار استرالیا در سال بوده و برای سرویس دورهای باید حداقل 300 دلار استرالیا بپردازید.
هزینههای مربوط به موارد ضروری زندگی
اصلیترین هزینههای ضروری زندگی را خدمات خانگی و خریدهای روزانه تشکیل میدهند. به همین دلیل باید چنین هزینههایی را به طور کامل در نظر گرفت. یک سبد خرید کامل شامل لبنیات، میوه، گوشت، نان، برنج، سبزیجات و مواد شوینده که بتواند برای زندگی ماهانه یک فرد بالغ کافی باشد، در استرالیا حدود 150 تا 200 دلار هزینه دارد.
در سمت دیگر هزینههای ضروری، پس از مهاجرت به استرالیا باید برای هزینههای خانه مانند برق، تلفن، اینترنت، گاز و آب باشید که حدود 350 تا 500 دلار استرالیا هزینه میبرد. اگر هم دارای فرزند هستید، باید هزینههای نگهداری و مراقبت از کودک را نیز در نظر داشته باشید. در نهایت هم هزینههایی برای تفریح وجود دارد که با توجه به سبک تفریحات شما متفاوت خواهند بود.
جمعبندی
مهاجرت به استرالیا اگر از طریق مسیر درستی طی شود، قطعا با موفقیت همراه خواهد بود. به همین دلیل بهتر است که قبل از شروع مراحل مهاجرت مسیر صحیح برای رسیدن به این کشور را انتخاب کنید. همچنین در صورت نیاز از موسسههای مهاجرتی و وکلای با تجربه در این زمینه کمک بگیرید تا شما را با نکات مهم انجام این کار آشنا کنند.
مهاجرت به استرالیا با ایران فرانس
[ 1402/5/4 ] |