مرکز همکاری های بین المللی

اخذ پذیرش تحصیلی و کاری از همه کشورها

تبلیغات

خدمات مهاجرت و اعزام دانشجو خدمات مهاجرت و اعزاممرکز آیلتس آریا

اخبار سایت

کشورهای اسکاندیناوی

کشورهای اسکاندیناوی

شبه جزیره اسکاندیناوی در شمال اروپا دارای پیشینه و تاریخ طولانی می باشد. در تاریخ معاصر این کشورها از تجربه کشورهای دیگر استفاده کردند و با پیاده سازی برنامه های مدرن اقتصادی بالاترین سطح رفاه را برای جوامع خود برقرار ساختند. کشورهای این ناحیه غیر از ایسلند همگی عضو پیمان شنگن و اتحادیه اروپا هستند. این کشورها با پیشرفت در زمینه های صنعتی و اقتصادی بازار داخلی خود را گسترده تر کرده اند.
کشورهای اسکاندیناوی از لحاظ ساختار و رضایت مردم از زندگی، برترین هستند. مثلا کشور فنلاند رتبه اول دنیاست. چه اتفاقی می افتد که کشورهایی با آب و هوای سرد به این رتبه می رسند؟
در این کشورها تقریبا هیچ کدام از مشکلاتی مانند بی کاری و فقر وجود ندارد. میزان جرم و جنایت در این کشورها در پایین ترین حد در دنیا قرار دارد. بیمه های اجتماعی در کشورهای اسکاندیناوی نیز جزو برترین هاست. در کشورهای اسکاندیناوی به افراد بازنشسته نیز امنیت اجتماعی بالایی وجود دارد. زیرساخت های شهری عالی هستند و در فصل های سرد با وجود برف و سرما مدام در حال کار هستند تا خیابان ها و معابر شهری در حالت استانداردی باشد.
کشور های این حوزه سالانه مقصد خیل قابل توجهی از مهاجران هستند و سطح بالای درآمد و آموزش در این کشورها مهم ترین دلایل این سیل مهاجران است. معنی اسکاندیناوی بیشتر بخاطر خواندن این شبه جزیره به Skadi است. آب و هوای کشورهای اسکاندیناوی اگرچه سرد است اما شفقهای قطبی این کشورها سالانه میلیونها مسافر را بخود جلب می کند. هزینه های زندگی بدیهی است که در هر کشور و در هر شهر و منطقه می تواند متفاوت باشد. همچنین هزینه های زندگی بسیار وابسته به طرز زندگی است. تعداد افراد خانواده نیز در این هزینه ها بسیار تأثیر گذار است. هزینه های زندگی در کشورهای اسکاندیناوی نسبت به دیگر کشورهای اتحادیه اروپا بطور شگفت انگیزی پایین تر است. همچنین میزان تمکن مالی که این کشور از مهاجران می خواهد بسیار پایین است.
مهاجرت به کشورهای اسکاندیناوی به چندین روش امکانپذیر است. در هر کشور میتوان از روش های تحصیل، کار، سرمایه گذاری، ازدواج و تولد بصورت قانونی و با پناهندگی به صورت غیرقانونی وارد این کشورها شد. در تمامی روش های قانونی باید مدارک هویتی را بطور کامل ارائه کرد. مدارک هویتی شامل پاسپوت و شناسنامه معتبر است. در برخی از موارد ترجمه شناسنامه و پاسپورت نیز نیاز است. برای مهاجرت تحصیلی مدارک دیگری چون نامه پذیرش تحصیلی، سوء پیشینه و برای سابقه کار ارائه سوابق کاری مورد نیاز است. با توجه به اینکه برای ویزای کاری این کشورها فرد نیازمند داشتن دعوتنامه و پیشنهاد شغلی است این مدرک برای ویزای کاری این کشورها نیز باید لحاظ شود.
1 - سوئد :
مهاجرت به سوئد از چند روش محدود امکان پذیر است. سوئد بیشتر مقصد دانشجویان و نیروهای کار خارجی است. همچنین سوئد در طول نیم قرن اخیر میزبان هزاران پناهجو بوده است. سطح رفاه و آموزش سوئد در میان کشورهای جهان مثال زدنی است. دانشگاه های این کشور اغلب در رده های جهانی جایگاه خوبی دارند و میزان اشتغال پس از فارغ التحصیلی درصد بسیار خوبی در این کشور دارد. این کشور به دلیل اقتصاد پر رونق خود احتیاج بسیاری به نیروی کار دارد و همین امر باعث شده است تا با بالا بودن دستمزدها در این کشور نیروی کار خارجی به این کشور سرازیر شود. تحصیل به زبان سوئدی در این کشور رایگان است و تنها در برخی دانشگاه ها تنها سطح آ2 زبان سوئدی کفایت می کند.
بعضی کشورها مانند سوئد اعطای اقامت به نظر افسر ویزا ربط ندارد و مدارک و پرونده مهاجرتی شما تعیین کننده ردی یا قبول ویزای شماست. در واقع اگر داکیومنت شما تکمیل باشد وقتی مدارک تان را به سفارت ارسال می کنید، بر اساس مدارکتان سفارت تصمیم می گیرد که به شما ویزا بدهد یا نه؛ و نظر افسر ویزا در این رابطه تعیین کننده نمی باشد. این مورد ممکن است باعث شود که پروسه مقداری طولانی باشد اما در نهایت اگر مدارکتان کافی باشد، امکان ردی ویزا وجود ندارد.
این کشور با پیشرفت در زمینه های بهداشتی و صنعتی بیش از پیش به نیروی کار متخصص در این زمینه ها نیاز دارد. رشته های مهندسی و فنی بیشترین تعداد مشاغل خالی از شاغل را تشکیل می دهند و تنها با داشتن یک پیشنهاد کاری از این کشور می توان به اقامت کاری آن دست یافت. یک نیروی کار ماهر خارجی در این کشور از حداقل 2500 یورو به بالا در ماه حقوق دریافت می کند. علاوه بر این باید مشاغل پیشنهادی 10 روز در اتحادیه اروپا به تبلیغ رسیده باشند. شایان ذکر است که کمترین دستمزد به نرخ سوئد 15000 کرون است. بر اساس ، قوانین جدید اقامت در اسکاندیناوی از امکانات مهم این کشور برای مهاجرت اقامت آسان پزشکان و کار آنها در این کشور از طریق دوره زبان آموزی و گذراندن دوره کارآموزی است. ذکر این نکته نیز قابل تأمل است که میزان مالیات در کشورهای اسکاندیناوی مانند سوئد در اغلب موارد با توجه به امکانات دولتی متناسب است.
2 - نروژ:
نروژ یکی از صنعتی ترین کشورهای اتحادیه اروپاست. این کشور با رونق صنعت نفت توانست از منابع و ثروت های ملی خود بهترین استفاده را بکند و با سرمایه گذاری گسترده خارجی سود منابع نفتی آن به نام مردم این کشور تعلق می گیرد. نروژ از دیرباز میزبان بسیاری از مهاجران تحت عنوان نیروی کار خارجی و یا دانشجویان خارجی بوده است و امروزه نظام پیشرفته آموزشی و اقتصادی این کشور بسیاری از نخبه ها را به استخدام خود درآورده است. ویزاهای کاری نروژ تنها با داشتن پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای شاغل در نروژ صادر می شود و پیش از صدور پیشنهاد رسمی این شغل باید در اتحادیه اروپا به آگهی رسیده باشد.
البته این امکان پذیر است که برخی از افراد به عنوان کارآموز به نروژ مهاجرت کنند ، اما این فقط برای یک دوره نسبتاً کوتاه مجاز است. اگر در این مدت نتوانید شغل پیدا کنید ، مجبور خواهید شد کشور را ترک کنید ، و قبل از بازگشت قادر به داشتن یک دوره انتظار هستید. وزارت مهاجرت و پلیس دو مقام مسئول مدیریت روند مهاجرت به نروژ هستند. در حالی که اصل برنامه ها بصورت حضوری صورت می گیرد، روند رزرو قرار ملاقات ها بصورت آنلاین و از طریق سایتهای سفارتهای این کشور انجام می شود.
همانگونه که گفتیم در شرایط زندگی در نروژ برای مهاجرت کاری به این کشور معمولاً ابتدا باید شغل پیدا کرده باشید. رایج ترین ویزا همان ویزای نیروی کار ماهر است. این ویزا برای افراد دارای تحصیلات عالی قابل صدور است که با مدارک تحصیلی مرتبط در شغل خود کار می کنند. در حداقل حقوق لازم وجود دارد که به تحصیلات مورد نیاز شغل بستگی دارد و این مبلغ سالانه مطابق با تورم به روز می شوند. حداقل دستمزد برای کارشناسی ارشد در نروژ 428000 کرون است و برای لیسانسه ها 397100 کرون. تحصیل رایگان نروژ یکی از مهمترین دلایل مهاجرت به این کشور است. تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی بخصوص نروژ بخاطر تحصیل ارزان یک نمونه خوب از گزینه های پیش روی شما برای مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور می تواند باشد.
3 - دانمارک :
شرایط زندگی در دانمارک بطوری است که در کنار دیگر کشورهای اسکاندیناوی توانسته است در سالهای اخیر بسیاری از زیرساختهای خود را نوسازی و نظام آموزشی و درمانی را بویژه تقویت نماید. تحصیل در دانمارک یکی از بهترین گزینه ها برای تحصیل رشته هایی چون مهندسی و مدیریت است. دانشگاه های انگلیسی زبان در این کشور شهریه های پایین دارند و امکان گذراندن دوره های زبان در این کشور نیز وجود دارد. دانمارک هم از کشورهای اسکاندیناوی است که اقتصاد گسترده آن نیروی کار ماهر بسیاری را نیاز دارد و بنابراین جذب نیروی کار خارجی یکی از اصلی ترین اهداف و سیاست های دولت این کشور است. برای کار در دانمارک و دریافت ویزای کار دانمارک حتما باید از کارفرمایی در این کشور پیشنهاد شغلی دریافت کرد و این پیشنهاد ها بیشتر در رشته های مهندسی و بهداشت و درمان است.
یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پزشکان، دندانپزشکان، پرستاران و ماماها دانمارک است. همانگونه که شاید اطلاع داشته باشید این قشر از مشاغل برای کار در خارج از کشور نیازمند معادلسازی مدارک خود هستند. بیشتر کشورهای دنیا برای دوره های معادلسازی ویزایی صادر نمی کنند و معمولا معادلسازی روندی طولانی دارد که شامل زبان آموزی و کارآموزی نظام پزشکی و پرستاری کشور مقصد است. دانمارک از معدود کشورهایی است که برای پزشکان و پرستاران مهاجر امکانات خاصی برای اقامت قائل می شود. در این کشور نخست میتوان برای دوره های زبان آموزی وارد این کشور شد. برگزاری دوره های زبان دانمارکی در این کشور امکان پذیر است و برای آن ویزا صادر می شود. دوره زبان آموزی ممکن است تا 2 سال بطول بیانجامد و پس از این دوره 2 ساله نیز پزشکان، پرستاران، دندانپزشکان و ماماها باید دوره ای 9 ماهه تحت عنوان کارآموزی بگذرانند. در دوره کارآموزی نظام پزشکی و پرستاری این کشور آموزش داده می شود و قوانین آن به متقاضیانی که زبان دانمارکی را بخوبی آموخته اند آموزش می دهد.
4 - فنلاند :
شرایط زندگی در فنلاند بگونه ای است که در چند سال اخیر به یکی از شادترین کشورها با نظم آموزشی برتر در سراسر جهان بدل شده است. سطح رفاه اجتماعی در این کشور بسیار بالاست و نسبت حقوق و درآمد به هزینه ها فوق العاده خوب است. امکان تحصیل رایگان و ارزان در این کشور فراهم است و سالانه تعداد قابل توجهی از دانشجویان به این کشور مهاجرت می کنند. تحصیل رایگان در این کشور به زبان فنلاندی رایگان است اما تحصیل به زبان انگلیسی نیز نسبت به دیگر کشورهای اروپایی و تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی ارزان است. حتی در دانشگاه های این کشور این امکان فراهم شده است تا دانشچویان در سال نخست تحصیلی به رایگان زبان فنلاندی را بیاموزند و باقی تحصیل خود را بتوانند بطور رایگان ادامه دهند. میزان مالیات در کشورهای اسکاندیناوی مانند فنلاند از میزان مناسبی بر درآمد برخوردار است.
فنلاند نیز از کشورهایی است که بازار پر رونق آن نیروی کار بسیاری طلب می کند و این کشور بویژه در یکسری از رشته های خاص نیروی کار بسیاری احتیاج دارد. این می تواند بدین معنا باشد که با تحصیل در این کشور دارا بودن کار پس از تحصیل و اشتغال در فنلاند احتمال بسیار بالایی دارد. بیش از 96 درصد دانشجویان این کشور پس از تحصیل شاغل می شوند و درآمد زایی دارند. در برخی از دانشگاه های این کشور در مقطع لیسانس که 3 ساله است چنانچه به زبان انگلیسی باشد با شهریه سالانه 10 هزار یورو امکان تحصیل است و در سال نخست اگر زبان فنلاندی را آموختند می توانند سال دوم و سوم را تقریبا بدون شهریه بخوانند به اضافه اینکه خود دانشگاه در یافتن شغل به دانشجو کمک می کنند. شایان ذکر است که زبان آموزی در سال نخست کاملا رایگان است.
5 - اقامت کشورهای اسکاندیناوی ازطریق تحصیل :
تحصیل در کشورهای اسکاندیناوی به واسطه تاریخ پربار و فرهنگ با ارزشی که دارد؛ برای دانشجویان سراسر دنیا جذاب است. در کشورهای اسکاندیناوی مدرسه ها و دانشگاه های تاپ همراه با آموزش با کیفیت وجود دارد که متقاضیان برای تحصیل در این دانشگاه ها و مرکز آموزش عالی درخواست می دهند و به طبع تحصیل به اقامت بلند مدت نیاز خواهد داشت؛ فرد با درخواست اقامت کشورهای اسکاندیناوی از طریق تحصیل به ویزای اقامت بلند مدت دست خواهد یافت که دریافت این ویزا مدارکی هم نیاز خواهد داشت که پس از تهیه آنها می توان بری اخذ ویزا اقدام کرد.
بدون شک هزینه های زندگی در کشورهای مختلف یکسان نخواهد بود و در هر کشور عواملی وجود دارد که هزینه را دستخوش تغییر خواهد کرد. یکی از عواملی که به طور مستقیم برمیزان هزینه ها تاًثیر خواهد داشت تعداد افراد خانواده است .

کشورهای اسکاندیناوی